Specialinlägg: Volturi

Tjenna alla Twilight-fans!
Nu kommer ett inlägg om Volturi, vampyrernas så kallade poliser. Om en vampyr bryter mot reglerna, så dödas den personligen.  Volturi dricker också människoblod, men jag tycker inte att de räknas så mycket till nomader över huvudtaget. Volturi består av Aro, Marcus, Caius, Jane och Alec.

Aro: Aro är en av de mer ledande i Volturi och går sällan ut i strid själv utan skickar Jane eller Alec och några ur volturis vaktstyrka. Aro har en gåva att kunna läsa andras tankar, fast på ett annat sätt än Edward. Han rör vid den som han ska läsa, och får därför en bild i huvudet av det personen någonsin tänkt. Han blev vampyr ungefär 1300 år före kristus födelse.

Marcus:

Marcus är en av Volturis tre ledare. Han har förmågan att se relationer och band mellan människor eller vampyrer. Marcus ser alltid frånvarande och apatisk ut; detta är för att han bär en evig sorg efter att hans hustru Didyme gick bort.Didyme var Aros syster och Aro dödade henne för att Marcus hade smugit med deras förhållande och planerat att rymma från Volturi. Marcus har långt, svart hår.




Caius: 

Caius är en av Volturis tre ledare. Caius har ingen känd förmåga, men några av hans starka personlighetsdrag är han är väldigt stridsglad och lättretlig. Han är gift med en vampyr vid namn Anthendora. Han har blont, näst intill vitt hår. Han blev vampyr drygt 1300 år före kristus födelse.


Jane & Alec: 

Jane och Alec är två syskonvampyrer i Volturis vaktstyrka. Tvillingsyskonen blev förvandlade av Aro. De skulle brännas på bål i tron om att de var häxor när Aro såg potential i dem. De kallas därför "häxtvillingarna".
Janes förmåga är att skapa en illusion av smärta. Hennes förmåga är väldigt snabb men kan bara påverka en motståndare i taget. I filmerna har hon har ett runt ansikte med blont hår, men är vacker med lite barnakatiga drag. I boken står det däremot att hon har brunt, stripigt hår.Alec har förmågan att stänga av alla sinnen hos alla personer inom ett visst område. Hans förmåga är väldigt långsam men kan påverka flera motståndare. Volturi använder hans förmåga när de ska tampas med många motståndare samtidigt, eller när de vill vara barmhärtiga när de förgör vampyrer.

Det var lite om Volturi, nästa inlägg kommer handla om Quileute-flocken!
Hoppas ni inte blev för rädda ;-)

Twilightkramar Momo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0