Specialinlägg: Quileute-flocken

Tjenna alla Twilight-fans!
Nu tänkte jag skriva ett nytt inlägg om Quileuterna, eftersom jag klantade mig igår (kolla förra inlägget) Nu ska jag göra ett bättre inlägg och samtidigt fixa en massor av färska bilder. Nu ska jag berätta lite om Quileuterna. Quileuterna är såkallade skepnadsskiftare, eller som de kallar sig själva, varulvar. Quileute-flocken består av Jacob, Sam, Quil, Embry, Jared och Paul. Senare i Så länge vi båda andas oh i slutet av Ljudet av ditt hjärta, så kommer även Leah och Seth Clearwater med i flocken, men de ska jag inte skriva om. Nu ska jag börja:


Jacob: 

Jacob "Jake" Black, född 1989 i La Push, Washington, är en skepnadsskiftare, dock ofta omnämnd som varulv. Jacob är snabbare och starkare än de andra varulvarna eftersom han är född till flockledare. På grund av att han har varulvsförfäder från båda föräldrarnas sidor var det oundvikligt att han så småningom skulle bli varulv. Jacob är Bellas bästa vän och är i stora delar av bokserien djupt förälskad i henne. På grund av att varulvar och vampyrer i regel avskyr varandra vill han inte att hon ska välja livet som vampyr.

I fjärde boken blir Jacob präglad på Edward och Bellas barn Renesmee, vilket innebär att hon blir världens mittpunkt för honom.



Sam: 

Sam Uley är ledaren i La Push-flocken. Hans far, Levi Uley, lämnade honom och hans mor när Sam var väldigt ung. Innan det att han blev varulv var han tillsammans med Leah Clearwater. Hans relation med henne försvagades en aning efter hans förvandling, på grund av att han inte kunde berätta för henne vad han hade blivit. Deras relation fick ett abrupt slut när Sam präglades på Emily, Leahs syssling. Enligt Jacob känner sig Sam skyldig över att Leah blev en så bitter person. När Sam förvandlar sig blir han en kolsvart varg, som är den största är flocken fram till Så länge vi båda andas , då Jacob Black växer om honom. Egentligen är det Jacob som är den rättmätiga flockledaren.




Quil: Quil Atera är medlem i vargflocken och är en av Jacobs bästa vänner. Han är väldigt muskulös. Han framträder först i New Moon men blir inte varg förrän i Eclipse. Olikt resten av flocken tycker Quil om att bli varg, för att han får vara med i gänget igen. Som varg har han chokladbrun päls. I Eclipse blir Quil präglad på Emilys tvååriga systerdotter, Claire. Jacob förklarar att det inte är romantik i hans känslor men att han kommer att vara överallt där Claire är och vara överbeskyddande. Quil kommer att hjälpa Claire vad hon än behöver om det så skulle vara en bror, en vän, en beskyddare eller en pojkvän.

Embry:
Embry Call är medlem i vargflocken och är en av Jacobs bästa vänner. Som varg är han grå med svarta fläckar på ryggen. Hans första framträdande är i New Moon. Embry brukar kalla Bella Swan för vampyrtjejen för att hon umgås med familjen Cullen. Embrys mamma var från Makahstammen, inte från Quileuterna. Emby vet inte vem hans pappa är. Eftersom varggenen förs från far till son så är de mest troligt att han är halvbror med Jacob Black, Sam Uley eller Quil Atera, men alla deras pappor var vid Embrys födsel gifta. Nära slutet på Så länge vi båda andas gick Embry tillsammans med Quil Atera över till Jacobs flock.

Jared:Jared är medlem i vargflocken. Han är den första medlemmen efter ledaren Sam Uley. I Ljudet av ditt hjärta blir han präglad på Kim, en tjej han har suttit bredvid i skolan och inte lagt märke till förrän han blev varulv. Kim blir jätteglad eftersom hon länge hade varit förstjust i Jared.

Paul: Paul är medlem i vargflocken. Han blir väldigt lätt arg och exploderar lätt till varg. Han är en av de större vargarna i flocken och har mörk päls. Han är den mest obalanserade i flocken, och när Jacob har berättat för Bella om flocken så expolderar han till varg för att attackera Bella. Men senare visar han inga ilskna känslor mot Bella. I mitten av Så länge vi båda andas präglas han på Jacobs storasyster Rachel. Det är inte så populärt hos Billy och Jacob eftersom det betyder att Paul hela tiden är hemma hos dem och äter upp all deras mat, men Billy är glad att Rachel är hemma mera.


Det var alla i Quileute-flocken ;-) Hoppas ni tyckte om det. ;-D

Twilightkramar Momo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0